Ústní hygiena s přírodními včelími produkty: Zdravé zuby a dásně i svěží dech

person Posted By: Josef Treml list In: Kosmetika On: comment Comment: 0 favorite Hit: 1284
Ústní hygiena s přírodními včelími produkty: Zdravé zuby a dásně i svěží dech

Včelí produkty, ať už v podobě propolisu nebo medu, nabízí mnoho možností využití. Asi vás ani nepřekvapí, že mají své využití i v kosmetice, a to včetně oblasti péče o ústní hygienu. Proč pečovat o dutinu ústní právě s pomocí produktů s obsahem propolisu či medu a jaké produkty by vám neměly chybět?

Proč jde propolis a ústní hygiena skvěle dohromady?

Ještě dříve, než si představíme tipy na produkty s obsahem propolisu, pojďme se v rychlosti podívat na to, proč je propolis jako stvořený k péči o dutinu ústní. Propolis má ve včelím úlu důležitou funkci – ničí bakterie a plísně, a udržuje tak včelstvo zdravé a silné. Díky svému antibakteriálnímu účinku ničí také mikroorganismy na zubech a zabraňuje tvorbě zubního kamene. Má i skvělé účinky proti bolesti, a své využití tak našel i v boji se zánětem dásni nebo při bolesti zubů. Pojďme se tedy nyní podívat na konkrétní produkty s obsahem propolisu a medu.

Zubní pasta s propolisem

Když se řekne péče o ústní dutinu, řadě lidí vytane na mysl právě zubní pasta. Že by měla zubní pasta při pravidelném čištění zubů předcházet vzniku zubního kazu, zamezit tvorbě zubního kamene a osvěžit dech? Přesně tyto požadavky splňují propolisové zubní pasty. Sáhnout můžete po zubní pastě s propolisem, kterou je možné používat i při onemocnění paradentózou, a také po propolisové zubní pastě pro svěží dech. Tato pasta mimo jiné obsahuje přírodní bělidlo, a pomáhá tak odstraňovat nevzhledné skvrny na zubech.

Ústní voda s propolisem

Jak minimalizovat kazivost zubů a krvácení dásní a dásně zpevnit a osvěžit dech? Odpovědí je ústní voda s propolisem, jež se vyznačuje zmíněnými antibakteriálními účinky. Kromě toho také ústní voda obsahuje heřmánek ceněný pro své zklidňující účinky. Ústní sprej s propolisem Výtažek z propolisu má své místo i v propolisovém ústním spreji, který pomáhá odstraňovat nepříjemné pocity v ústní dutině při virózách a angíně. Je také skvělý v boji proti zápachu z úst.

Medový balzám na rty

Při péči o ústní dutinu byste neměli zapomínat ani na své rty. Pokud chcete mít rty dokonale vyživené a hydratované, stačí sáhnout po medovém balzámu na rty s příchutí vanilky. Balzám si díky obsahu propolisu poradí s drobnými prasklinkami a včelí vosk rty chrání před vlivy počasí. O rty pečuje také hroznový a slunečnicový olej obsažený v balzámu.

Tip: Propolisová kosmetika jako skvělý vánoční dárek Vánoce se nezadržitelně blíží a vy si lámete hlavu s tím, čím obdarovat své blízké? Přírodní kosmetika s obsahem včelích produktů se pod stromečkem rozhodně neztratí.

Neděle Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek Sobota Leden Únor Březen Duben Květen Červen Červenec Srpen Září Říjen Listopad Prosinec